Saturday, 12 May 2012

sayang ibu......

Assalamulaikum..

sayang ibu   sayang ibu  sayang ibu   ,sempena hari ibu yang akan datang.ucapan hari ibu jarang kita ucapkan pada ibu-ibu kita kan,rasanya bila kali terakhir kita ucapkan perkatan keramat ini atau mungkin kita tidak pernah ucapkan kepada ibu kita.mungkin kita rasa segan nak ucapkan perkatan selamat hari ibu.itulah hakikat kita sebagai manusia dan sebagai anak kepada ibu.rasa malu,segan.dan bermacam-macam rasa kita ada.
kita sebagai anak perlu ingat bahawa setiap ibu inginkan anaknya berjaya dalam kehidupanya.mereka tidak mahu melihat anak mereka sengsara.biarlah ibu kita yang merana.itulah seorang ibu.
cuba bayangkan betapa besarnya pengorbanan seorang ibu terhadap kita.9 bulan kita dalam kandungan ibu kita,mereka berusaha paya untuk melahirkan kita sehingga kita dapat melihat dunia ini.kepayan ibu kita tidak terkira sehingga kita dapat melihat dunia ini,ibulah juga berusaha paya membesarkan kita dengan.siang malam menjaga kita.siang berkerja untuk membesarkan kita.mencari sesuap nasi untuk bagi kita makan,mencari duit untuk membeli susu.sanggup berpanas untuk kita.sanggup berhujan demi melihat anak-anak mereka dapat kehidupan yang sempurna.tidak cukup siang.malam berganti..dengan malam menjaga kita.betapa besarnya pengerbana seorang ibu terhadap kita.

Akan tetap.kita sebagai anak pernahkah terfikir bahawa perasan seorang ibu kita.rasanya kita jarang terfikirkan.atau mungkin pernah.ingatlah surga di telapak kaki ibu.sekali kita melawan ibu kita.kita akan berdosa dan tak akan cium bau syurga.

sejahat manapun seorang ibu terhadap kita,jangan sekali kita benci.atau lawan.kerana tampa ibu siapalah kita. dan sejahat mana pun kita.percayalah ibu kita akan sentasa doakan kita.

ingatlah doa seorang ibu sangat muda termakbul.

sempena hari ibu ini.ringgan-ringganlah mulut mengucapkan ucapan selamat hari ibu.

 admin blog ini ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada  wanita-wanita yang bergelar ibu dan kepada ibu saya..SAIDAH BINTI WEH selamat hari ibu... sayang ibuuuuuuuu

No comments:

Post a Comment